Tijdelijk gratis vlekkengarantie op gestoffeerde meubels
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Gisele Azad

In de serie ‘HENK Visits’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer brengen we een bezoek aan Gisele Azad, creatief consultant en columniste voor Vogue.nl.

Samen met haar vriend Rudmer verhuisde Gisele een jaar geleden naar een idyllisch bosperceel midden in de Drentse natuur. Dit nieuwe leven en haar inspirerende content hebben haar een indrukwekkende groep volgers opgeleverd: in slechts een jaar tijd groeide haar community uit tot meer dan honderdduizend volgers. We brachten een dag door in het hoge Noorden om met haar te praten over hun grote verhuizing, de renovaties en het interieur van hun bijzondere woning.


Hoe is jouw persoonlijke stijl voor interieur veranderd nu je van de stad naar het Drentse bos bent verhuisd? 
We hebben bewust bijna al onze meubels achtergelaten toen we naar het Drentse bos verhuisden. In de stad woonden we in een heel mooi huis uit 1912 dat Rudmer volledig zelf had opgeknapt, met hoge plafonds, ornamenten en en-suite ruimtes. De meubels die we hadden, waren perfect voor dat huis. Dus besloten we alles achter te laten en met bijna niks opnieuw te beginnen in ons boshuisje.

Hoe dat er precies uit zou gaan zien wist ik nog helemaal niet. Ik had nog nooit buiten de stad gewoond en wilde eerst ontdekken hoe we ons nieuwe huis wilden gebruiken en welke meubels daarbij pasten. Nu we er meer dan een jaar wonen, merk ik dat ik steeds meer neig naar natuurlijke materialen, vormen en stoffen. Ik streef naar minimalisme, met zorgvuldig gecureerde items. Ik ben me meer gaan verdiepen in kunst en zou heel graag een kunstwerk willen kopen als we klaar zijn met verbouwen. Bovendien merk ik hier in het bos dat mijn smaak heel erg richting Scandinavisch gaat. Ik heb zelf bijna 4 jaar in Zweden gewoond en ben toen geïnspireerd geraakt door de architectuur, dat zie ik nu ook wel echt terugkomen in ons boshuisje. 

Wie of wat zijn jouw grootste bronnen van inspiratie op het gebied van interieur en mode?
Ik kijk op dit moment graag naar wat Monument doet en cureert. Ze hebben een talent voor het sourcen en stylen van bijzondere objecten, waardoor een ruimte direct uniek en eclectisch oogt, maar toch een gevoel van rust uitstraalt.Hun werk is voor mij een grote inspiratiebron. Donald Judd is al jaren een grote inspiratie - maar nu we in het bos wonen, kan ik me nog meer vinden in zijn werk.  Wat mode betreft, vind ik de Amsterdamse Rohe Frames momenteel erg mooi. 

Wat zijn enkele van je favoriete decoratiestukken in je huis, en wat maakt ze zo speciaal voor jou?
Ik vind eigenlijk al onze houten krukken fantastisch. We hebben een hele oude van Aalto en een paar van Max Bill. We passen de indeling van ons huis aan met de seizoenen, en de krukjes komen altijd goed van pas. Daarnaast ben ik gek op onze collectie vazen, die voornamelijk vintage zijn. Elk item heeft een eigen verhaal en is zorgvuldig uitgekozen, en dat maakt ze voor mij zo bijzonder!

Waarom heb je voor de Hug sofa gekozen in jullie interieur?
Ik heb voor de Hug sofa gekozen met het oog op wanneer we klaar zijn met het bouwen van een van onze cabines. Aan het eind van de zomer beginnen we namelijk met de bouw van ons droomhuis samen met onze architect. Het wordt een huis van hout en glas, met grote open ruimtes, een houtkachel en een slaapzolder. Het is echt ons droomproject. Ik kan niet wachten om de Hug sofa in die ruimte te zetten, heerlijk te ontspannen en naar het bos te kijken terwijl de houtkachel brandt. De bank is ontzettend comfortabel maar ook stijlvol, iets wat bij een bank vaak moeilijk te combineren is. Het wordt echt een pronkstuk in ons houten huis!

Jullie gaan nog twee houten huisjes verbouwen op jullie land; wat zijn jullie plannen hiervoor?
Toen Rudmer en ik dit boshuisje midden in het nationaal park tegenkwamen, waren we er meteen weg van! Op het bosperceel staat een huis dat ooit een vakantiehuisje was, en daarnaast nog twee oude houten huisjes. Het is een flink project, maar we wilden deze uitdaging dolgraag aangaan. Nadat het gelukt was om het te kopen, zijn we direct in het huis gaan wonen en hebben we een architect gezocht. We zijn niet meteen begonnen met slopen of verbouwen, omdat we echt de tijd wilden nemen om alles goed aan te pakken. Samen met onze architect hebben we gebrainstormd over de uiteindelijke indeling van het perceel. Zo kwamen we op het idee om alle huisjes met een houten vlonder aan elkaar te verbinden.
Een van de houten huisjes wordt straks ons kantoor, gecombineerd met een open ruimte waar we verschillende creatieve concepten kunnen uitwerken. Het andere huisje wordt een werkplaats en atelier, met een industriële en minimalistische uitstraling, waar we meubels kunnen maken, schilderen, keramieken of andere creatieve activiteiten kunnen ondernemen. De ruimtes zullen open en licht zijn, maar dankzij het gebruik van hout ook warm aanvoelen. De precieze invulling zal waarschijnlijk in de loop van de tijd veranderen, maar dat maakt het juist zo leuk en dynamisch!

Gisele heeft de Hug Bank met de stof facet shitake124. Benieuwd naar de bank? Ontdek de bank hier.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio HENK nieuwsbrief en ontvang als eerste exclusieve uitnodigingen voor evenementen, nieuwe producten, tweedekans aanbod en winacties.